You are currently viewing Το περιοδικό Thessaloniki City για την Stylati
Το περιοδικό Thessaloniki City για την Stylati

Το περιοδικό Thessaloniki City για την Stylati

Rate this post

Μια συνέντευξη μου στις σελίδες του περιοδικού Thessaloniki City.

(***ακριβής μετάφραση απο τα Ρωσικά)

Σήμερα η καλεσμένη μας είναι η σχεδιάστρια μόδας Irina Korneeva, ιδρυτής της μάρκας γυναικείας ένδυσης “Stylati”.

– Καλημέρα, Ιρίνα! Πόσο καιρό είσαι στη μόδα;

-Το πάθος για τα ρούχα ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Ο πατέρας μου ήταν καλλιτέχνης, και έτσι μεγάλωσα σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Άρχισα να ζωγραφίζω από πολύ μικρή. Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ κάτι για διακοσμήση, έμαθα πώς να ράβω, να πλέκω, να κάνω κοσμήματα, ακόμα και πως να φτιάχνω μαριονέτες. Μετά το σχολείο πήγα στο MIT – ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια της Μόσχας, στο Τμήμα Σχεδιασμού και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο με άριστα. Μετά δούλεψα για 15 χρόνια ως βοηθός και στη συνέχεια ως επικεφαλής, σχεδιάστρια ρούχων σε διάφορες εταιρείες της Μόσχας.

– Πώς ήρθες στην Ελλάδα;

– Τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, εργαζόμουν σε μια μεγάλη εταιρεία στη Μόσχα. Οι εργασίες της σχετίζονταν με συχνά ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη – ράβαμε το 50% του συνόλου της παραγωγής . Εκεί γνώρισα τον άντρα μου, και σύντομα μετακόμισα στην Ελλάδα. Για λίγα χρόνια συνέχισα να συνεργάζομαι με τηρωσική εταιρεία, με τακτικά ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη.

– Είναι δύσκολο να ξεκινήσει μια επιχείρηση εδώ;

– Ήμουν τυχερή, γνώρισα ανθρώπους με τον ίδιο ενθουσιασμό για τον χώρο της μόδας. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν διάσημη για τις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της , πριν από την κρίση. Φυσικά είμαστε στην αρχή, έχουμε να κάνουμε πολλά. Για παράδειγμα, το web site ,το έχουμε κάνει μόνοι μας, χωρίς τη βοήθεια προγραμματιστών όπως και τη φωτογράφιση της συλλογής μας. Μέχρι στιγμής, έχουμε κυκλοφορήσει την πρώτη συλλογή με φορέματα, ολόσωμες φόρμες και θα τη συμπληρώσουμε με πλεκτά και μπλούζες.

– Τι είναι το DNA της μάρκας σας, σε τι διαφέρει από τους άλλους;

– Εμπνέομαι από καθαρές αέρινες μορφές, μουαρέσει να παίζω με την σιλουέτα, την υφή, τις γραμμές. Προσπαθώ να τονίζω τις θηλυκή πλευρά κάθε γυναίκας χωρίς να επισκιάζω την προσωπικότητα της. Θα ήθελα να κάνω ένα πολυ λειτουργικό μοντέλο με μοναδικό στυλ, ανάλογα με τη διάθεσήσας. “Stylati” στα ελληνικά σημαίνει “κομψή”, που αντικατοπτρίζει 100% τη φιλοσοφία της εταιρείας μας. Ατομικότητα, φυσικότητα, απλότητα, θηλυκότητα, λειτουργικότητα – τα χαρακτηριστικά της μάρκας μας.

– Πού μπορώ να βρω και να αγοράσω τη συλλογή σας;

– Την συλλογή μας θα τη βρείτε στο site μας. Παραδίδουμε σε όλο τον κόσμο, γιατί χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να μιλήσουμε για στυλ ακόμη και στην άλλη άκρη της γης. Συνεργαζόμαστε άμεσα μετον πελάτη – πιστεύω ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο ή να θέσει ένα ερώτημα και να δώσουμε μια ολοκληρωμένη λύση.

– Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο μόδας – είναι το χόμπι σας και παράλληλα εργασία. Έχετε κάποια άλλα ενδιαφέροντα;

– Μου αρέσει να ταξιδεύω, να διαβάζω για κάτι καινούριο. Έχω κήπο με μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Αγαπώ όλα τα ζώα. Έχω ένα σκύλο, που μαζί ήρθαμε από τη Ρωσία. Στη Μόσχα, συνάντησα ένα εξαιρετικό πρόσωπο – την Ekaterina Panova. Έχει ιδρύσει το Ίδρυμα αδέσποτων ζώων RAY. Έχουμεκάνει μια κοινή συλλογή με T-shirts με θεματικές εκτυπώσεις. Όλα τα κέρδη από τηνπώληση αυτής της συλλογής είναι για να βοηθήσουμε άπορους συνανθρώπους μας. Προετοιμάζουμε και μια νέα συλλογή, πιο ποικιλόμορφη –με μπλουζάκια και φούτερ για όλη την οικογένεια.

– Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

– Στο εγγύς μέλλον θα ήθελα να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη της εταιρείας, να προωθήσω την συλλογή μου και το όραμα μου για το στυλ και τη μόδα.

Irina Korneeva

Σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων

Αφήστε μια απάντηση