You are currently viewing Πώς να βρείτε το μέγεθος σας.
Ασύμμετρο φόρεμα με βολάν

Πώς να βρείτε το μέγεθος σας.

Rate this post

Για να “κάθεται καλά” ένα ρούχο θα πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος σας. Πώς να το κάνετε;  Πολύ εύκολο!

Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το μέγεθος με το ύψος και το βάρος – όταν για παράδειγμα έχετε αγοράσει μια μπλούζα ή ένα φόρεμα , φτιαγμένο από jersey, ή από ένα ύφασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαστάν. Επίσης, αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται για  ρούχα με υπερμεγέθη σιλουέτα.

Ωστόσο, συνήθως είναι δύσκολο να επιλέξετε ρούχα με το ύψος και το βάρος, επειδή οι άνθρωποι με το ίδιο ύψος και βάρος μπορεί να διαφέρουν σε άλλες παραμέτρους του σώματος. Για αυτό το λόγο το να βρίσκουμε το μέγεθος μόνο με το ύψος και τα κιλά δεν ειναι σωστό, ειδικά στους ενήλικες. Γι ‘αυτό προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τις μετρήσεις στήθους, μέσης, γοφών για  ένα ακριβές αποτέλεσμα.

Εφ ‘όσον ξέρετε τις διαστάσεις σας, δεν θα πρέπει να έχετε κάποιο πρόβλημα να υπολογίσεται ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος.

Μετρήστε σωστά

Οι μετρήσεις σας θα είναι ακριβής, αν τις κάνετε με τα εσώρουχα ή με λεπτά ρούχα.

Χρησιμοποιήστε τη μεζούρα όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο σώμα αλλά άνετη,χαλαρή, όσο γίνεται τεντωμένη, και να μη σφίγγει αλλά ούτε και να πέφτει. Είναι αναγκαίο να διατηρηθεί η συνήθης στάση του σώματος.

Τι πρέπει να μετρήσω;

1)Στήθος – θα πρέπει να τοποθετήσετε την μεζούρα  οριζόντια, στο πιο γεμάτο μέρος του στήθους σας, για να πάρετε τη σωστή μέτρηση.

2)Μέση – μετράμε στο στενότερο μέρος.

3)Γοφούς – τοποθετήστε την μεζούρα ευθυγραμμισμένη. Μετρήστε γύρω από το μεγαλύτερο μέρος των γοφών σας.

4)Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε το ύψος σας – χωρίς παπούτσια.

Εάν οι μετρήσεις σας αντιστοιχούν σε διαφορετικά μεγέθη, θα πρέπει να ξέρετε το είδος των ρούχων που σκοπεύετε να αγοράσετε. Για παντελόνια ή φούστες, θα πρέπει να έχετε κατά νου, τη μέση και τους γοφούς  και για μια μπλούζα ή τοπ, το στήθος.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα φόρεμα από ύφασμα χωρίς ελαστικότητα, χρησιμοποιήστε  τις μετρήσεις που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερο μέγεθος. Για παράδειγμα, αν το στήθος σας αντιστοιχεί στο μέγεθος Μ, και οι γοφοί στο μέγεθος S, σας συνιστούμε να επιλέξετε το μέγεθος Μ.

Εάν οι μετρήσεις σας είναι μεταξύ δύο μεγεθών, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη το στυλ που σας αρέσει στα είδη ένδυσης. Αν προτιμάτε στενή εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο μέγεθος και για μια πιο χαλαρή εφαρμογή – επιλέξτε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ρωτήστε μας!

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε το κατάλληλο μεγέθος για το ρούχο που σας αρέσει, είναι να μας ρωτήσετε. Εφ ‘όσον ξέρετε τις διαστάσεις σας, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε.

Irina Korneeva

Σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων

Αφήστε μια απάντηση