You are currently viewing Τάσεις της μόδας άνοιξη-καλοκαίρι του 2018 που πρέπει να γνωρίζεις
τάσεις της μόδας άνοιξη-Καλοκαίρι

Τάσεις της μόδας άνοιξη-καλοκαίρι του 2018 που πρέπει να γνωρίζεις

Rate this post

Η σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018 υπόσχεται να είναι πραγματικά φωτεινή, πολύχρωμη και κυριολεκτικά λαμπερή. Οι τάσεις της μόδας διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από την επιρροή της δεκαετίας του 80. Το πιο αξέχαστο ακόμη και ιστορικό γεγονός της μόδας αυτής της σεζόν ήταν, βεβαίως, η πασαρέλα της Donatella Versace, αφιερωμένη στον αδελφό της Gianni Versace. Η εκπληκτική εμφάνιση των supermodels της δεκαετίας του ’90 με χρυσά φορέματα ήταν το αποκορύφωμα της εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, η οποία σηματοδότησε σαφώς τις βασικές τάσεις της επικείμενης σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι: λάμψη και γυαλάδα, χρώμα – είτε νέον είτε παστέλ, αισθητική του ’80, μινιμαλισμός του ’90.

Αισθητική της δεκαετίας του ’80

Οι σιλουέτες δείχνουν σαφώς την επιρροή της δεκαετίας του ’80 – φαρδιοί ώμοι, ψηλόμεσα παντελόνια, πένσιλ φούστες και στενή μέση. Αυτή την άνοιξη πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά τη βασική γκαρνταρόμπα σας, καθώς υπάρχουν  σημαντικές αλλαγές. Αυτά είναι τα κομμάτια που θα παραμείνουν στη ντουλάπα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνδέουν τις μεταβατικές τάσεις. Εδώ είναι τα πιο κλασικά κομμάτια που θα απογειώσουν το στυλ σας: πένσιλ μίντι φούστα με ψηλό άνοιγμα ή με κούμπωμα από πάνω προς τα κάτω, κοστούμι με το παντελόνι, καμπαρντίνα με διπλή σειρά κουμπιών και με επωμίδες στους ώμους, φόρεμα με διπλή σειρά κουμπιών – βγάλτε τα ξανά! Σχετικά με τα αξεσουάρ – οι τσάντες-ζώνες, οι φαρδιές ζώνες μέσης και “φυσικά”, τα σανδάλια με κάλτσες. Και αν δεν τα έχετε ακόμα στην ντουλάπα σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρετε κάτι από τη λίστα.

Denim total look

Τζιν, σακάκι, πουκάμισο, μπότες, καπέλλο και τσάντα – ντυθείτε με μπλε denim απο πάνω μέχρι κάτω! Το γεγονός είναι τα μπλε washed τζιν όπως τα θυμόμαστε στη δεκαετία του ’80, είναι η hot τάση τώρα.

Παγιέτες, glitter, κρόσσια, δαντέλα

Εμπνευσμένη από τα χρυσά φορέματα της Donatella Versace, από τα λαμπερά φορέματα του Gucci και από τις ολόσωμες φόρμες του Saint Laurent, ας υποκύψουμε τελικά στον πειρασμό και να αγοράσουμε ένα λαμπερό βραδινό outfit. Οι παγιέτες και το glitter  σε στάμπα, στα διακοσμητικά και τα αξεσουάρ θα έχουν σημαντική θέση στη καθημερινή ντουλάπα.

Αυτή την άνοιξη, μεγάλη προσοχή δίνεται σε κάθε είδους φινιρίσματα και διακόσμηση  και δεν μπορούμε χωρίς μακριά κρόσσια  ή φτερά μαραμπού στο φόρεμα ή στη φούστα – ή και ολόκληρο φόρεμα από κρόσσια ή απο δαντέλα.

Εμπριμέ και μοτίβα

Αν νομίζετε ότι το καρό είναι μόνο για το χειμώνα, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Φέτος το καρό πρέπει να φοριέται τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Οι ρίγες είναι μια ακόμη τάση της άνοιξης-καλοκαίρι του 2018. Μπορεί να είναι κάθετες, οριζόντιες, διαγώνιες, ή να κάνετε ένα συνδυασμό από διαφορετικές ρίγες σε ένα outfit.

Πουά – μεγάλα, μικρά και μεσαία – όλα είναι στη μόδα.

Vintage φλοράλ μοτίβα για τα φορέματα, τις μπλούζες, ακόμη και για τα πανωφόρια.

Τολμηρά σχέδια σε ποπ αρτ στυλ εμπνευσμένες από τον Andy Warhol όπως στη συλλογή Versace, σχέδια από κόμικς όπως στη Prada, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων όπως το Comme des Garçons σε φορέματα, παντελόνια, αδιάβροχα, παπούτσια και τσάντες.

Τα animal prints επίσης δεν εγκαταλείπουν την θέση τους – ζέβρα, python, λεοπάρ εμφανίστηκαν και πάλι σε παρουσιάσεις μόδας σε όλη τους τη δόξα.

Μια άλλη τολμηρή τάση “ άνοιξη-καλοκαίρι  2018” – mix & match  σε μοτίβα και σχέδια. Νιώστε ελεύθερες  να συνδυάσετε λουλούδια και πουά, python και ποπ αρτ, καρό και ρίγες σε ένα outfit.

Έντονα, ζουμερά χρώματα

Αυτή την άνοιξη ετοιμαστείτε για μια πραγματική έκρηξη χρώματος! Δοκιμάστε ένα έντονο μονόχρωμο total  look ή συνδυάστε πολλά έντονα  χρώματα μαζί – φωτεινό ροζ με πορτοκαλί, κοραλλί με μωβ, καναρινί  κίτρινο, φυστικί, μπλε ρουά. Το χρώμα του έτους 2018 σύμφωνα με την Pantone είναι Ultra Violet PANTONE 18-3838. Ως εναλλακτική λύση – μπορείτε να προσθέσετε τολμηρούς νέους τόνους στο outfit σας, οι οποίοι επιπλέον πρέπει να είναι σε διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα, μια ζώνη μέσης σε μπλε ρουά και μια καναρινή-κίτρινη τσάντα.

Απαλά παστέλ χρώματα

Romantic outfit από ευάερα διάφανα υφάσματα, με αφθονία από βολάν, σαν να είναι από πίνακες του ιμπρεσιονισμού. Απαλές παστέλ αποχρώσεις από καθαρά χρώματα σε total  look ή σε mix’n’match – λεβάντα με λεμόνι, ροζ με φυστικί, λιλά, nude, γαλάζιο του ουρανού.

Μινιμαλισμός του 90

Εάν δεν σας αρέσει το pop art, οι παγιέτες και το denim, ρίξτε μια ματιά στο μινιμαλισμό. Δοκιμάστε ένα απλό μαύρο ή λευκό φόρεμα, ένα κοστούμι με παντελόνι σε αυστηρή γραμμή, με ελάχιστα  αξεσουάρ. Αν προτιμάτε πιο δημιουργικούς συνδυασμούς, επιλέξτε ένα ασύμμετρο σχέδιο όπως στη συλλογή του Hussein Chalayan ή Helmut Lang.

Το μίνιμαλ Slip dress δεν απουσιάζει από τις πασαρέλες για αρκετό καιρό, αλλά αυτή την άνοιξη το Slip dress μοιάζει περισσότερο με ένα βραδινό φόρεμα από φόρεμα-εσώρουχο – τώρα είναι διακοσμημένο με κρύσταλλα ή παγιέτες.

Εκτιμήσαμε ήδη τις ολόσωμες φόρμες και αυτή την άνοιξη πρόκειται να αποτελέσουν απαραίτητο κομμάτι στην ντουλάπα μας. Θα τις φορέσουμε και την επόμενη σεζόν – με φαρδιά ευάερα παντελόνια, με διαφάνιες, cropped, με μανίκια, με διπλή σειρά κουμπιών, με φαρδιά ζώνή.

Sporty chic

Να είστε δημιουργικοί αυτό το καλοκαίρι – συνδυάστε αθλητικά ρούχα με μακριές φούστες και ρομαντικά μάξι φορέματα.

Ρούχα από plastic

Χάρη στον Raf Simons απο Calvin Klein τα ρούχα και τα αξεσουάρ απο βινύλ με αυτοπεποίθηση γέμισαν τις πασαρέλες – ματ και διάφανα αδιάβροχα, μπουφάν, μπότες, παπούτσια, τσάντες και ακόμη και φορέματα και καπέλα.

Μερικές φορές ακόμη και με μια τέτοια ποικιλία από αντιφατικές τάσεις της μόδας, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνουμε έξω από την μόδα. Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή είναι να εμπνευστούμε από τις πασαρέλες, να προσαρμόζουμε τις τάσεις και να καθοδηγούμαστε από το δικό μας γούστο και προτιμήσεις, για να οργανώσουμε την προσωπική μας ντουλάπα.

Ανακαλύψτε την καινούρια μας κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018 εδώ – 

https://www.stylati.gr/el/foremata

Irina Korneeva

Σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων

Αφήστε μια απάντηση