You are currently viewing Για ενα στυλάτο φόρεμα
Δημιουργία

Για ενα στυλάτο φόρεμα

Rate this post

Η διαδικασία δημιουργίας εναν τέλειο φόρεμα αρχίζει, φυσικά, με την ιδέα. Επηρεάζομαι από εικόνες και εντυπώσεις, από εκδηλώσεις, ταξίδια, εκθέσεις, ταινίες και η ιδέα γίνεται πραγματικότητα. Πριν ξεκινήσει η νέα κολεξιόν είναι απαραίτητο να αναλύσω πολλές πληροφορίες, όπως Fashion Show, street style, κτλ. Ένα ταξίδι, μία ματιά σε μια πασαρέλα, μια βιτρίνα ρούχων πάντα μου προκαλούν το ενδιαφέρον για μια φωτογραφία, για  ένα σκίτσο. Με αυτά  τα εφόδια δημιουργώ τα moodboards και τα colorboards, τα οποία θα χρησιμοποιήσω σαν οδηγό για την μετέπειτα συλλογή. Θα ακολουθήσουν το  Lookbook και το διαφημιστικό υλικό.

Στο σχέδιο αποτυπώνω την σιλουέτα, τις αναλογίες, τις γραμμές και τα σχεδιαστικά στοιχεία, σκέφτομαι για το φινίρισμα, τα αξεσουάρ, τις παλέτες των χρωμάτων. Παράλληλα ψάχνω για το κατάλληλο ύφασμα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια – πρέπει να σκεφτώ για πιθανά τεχνολογικά προβλήματα και να οδηγήσω την σχεδίαση στη σωστή κατεύθυνση. Η επιλογή του κατάλληλου σχεδίου γίνεται μετά από δεκάδες σκίτσα και σχέδια. Όταν το σκίτσο είναι έτοιμο, το δίνω στη πατρονίστ. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε μία πατρονίστ που να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς, και την ίδια αίσθηση των γραμμών  και των αναλογιών . Έτσι, τα κύρια πρότυπα σχεδίασης είναι έτοιμα, το δείγμα κόβεται και ο ράφτης το καθιστάμισο τελειωμένο.

Πρώτη τοποθέτηση. Εδώ πρέπει να λαμβάνονται  υπόψιν τα πάντα. Fit, αναλογίες και αισθητική – αυτά είναιμόνο η μισή δουλειά. Το ρούχο πρέπει να είναι άνετο για να φορέθει, κατάλληλο για  παραγωγή και με λογικό κόστος. Ανάλογα με το σχέδιο και το υφάσμα, μπορεί να γίνουν 2-3 δείγματα του φορεμάτου και  αντίστοιχα fittings. Όταν όλες οι λεπτομέρειες έχουν γίνει και το δείγμαέχει εγκριθεί, η πατρονίστ   κάνει τη διαβάθμιση σε μέγεθη. Συνήθως, το πρώτο δείγμα που κάνουμε είναι στο μεσαίο μέγεθος, για να αποφύγουμε  λάθη στα υπόλοιπα  μεγέθη. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πώς οι αναλογίες θα αλλάξουν, και μερικές φορές θα χρειαστεί ένα ακόμα δείγμα στο μεγάλο μέγεθος. Τώρα είμαστε έτοιμοι για την παραγωγή της νέας κολεξιόν. Τα πρώτα δείγματα, τα υφάσματα, τα αξεσουάρ, τα συμπληρωματικά υλικά, καθώς και τα πλήρησετ πατρόν, μαζί με τις  απαραίτητες σημειώσεις,  τα στέλνουμε στη παραγωγή.Ανακαλύψτε όλα τα μοναδικά σχέδια μας και απογειώστε το look σας με τα  ρούχα της Stylati εδώ –https://www.stylati.gr/el

Irina Korneeva

Σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων

Αφήστε μια απάντηση